Veel BN’ers bij afscheid Leen Timp

Veel bekende Nederlanders geven donderdag acte de présence op de crematie van oud-regisseur en programmamaker Leen Timp, de man van voormalig presentatrice Mies Bouwman. Onder de gasten die de laatste eer komen bewijzen bevinden zich Jan Mulder, Paul van Vliet en Sylvia Toth.

Ook Ron Brandsteder en Joop van Zijl begaven zich naar het crematorium. In de aula van Crematorium Amersfoort is een afscheidsdienst voor de vrijdag op 92-jarige leeftijd overleden Timp. Daar kwamen ook onder anderen Lee Towers en zijn vrouw Laura, Martine Bijl en haar echtgenoot Berend Boudewijn en Freek en Hella de Jonge bijeen. Henk Spaan en Hans van Willigenburg behoren eveneens tot de rouwende bezoekers.

Timp stond in 1951 aan het begin van het fenomeen televisie. Hij begon zijn loopbaan bij de Nederlandse Televisie Stichting, de voorloper van de NOS. Hij werd in 1954 regisseur bij de AVRO. Hij produceerde zelf en kwam met ideeën voor programma’s. Een van zijn goed ontvangen uitzendingen was de serie Kunstgrepen, met kunstjournalist Pierre Janssen als presentator. Het tweetal ontving er in 1961 een Nipkowschijf voor, die toen voor het eerst werd uitgereikt.

Vanaf 1960 begon Leen Timp met freelancen. Als regisseur nam hij samen met zijn vrouw in 1963 het initiatief tot het satirische programma Zo is het toevallig ook nog ’s een keer. Met Mies Bouwman werkte hij ook aan programma's als In de hoofdrol, Mies en scène en Een van de Acht.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen