Vandaag première Moeder Ik Wil Bij De Revue

Jon van Eerd en Simone Kleinsma laten de hoogtijdagen van de revue herleven in het Beatrix Theater in Utrecht. Daar gaat zondag aan het eind van de middag de oer-Hollandse musical Moeder Ik Wil Bij De Revue in première. De theaterproductie is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie van omroep MAX.

Van de originele televisiecast is alleen Jon van Eerd overgebleven. Hij speelt opnieuw de rol van John Hogendoorn, maar ditmaal is zijn aandeel groter. Simone Kleinsma speelt zijn grote liefde Riet Hogendoorn. Terence van der Loo (Bob Somers) en Christanne de Bruijn (Jeanne van Woerkom) nemen de overige twee hoofdrollen voor hun rekening.

Moeder Ik Wil Bij De Revue is een nieuwe eigen musicalbewerking van het ongekend populaire verhaal dat zich afspeelt in de jaren 50. John en Riet vormen een bijzonder duo dat niet zonder en met elkaar kan leven, met een eigen revuegezelschap. Bob, zoon van een kolenboer, komt door een toeval bij de revue en op dat moment verandert alles.

"Het belooft een avond vol humor, drama en show te worden’’, zegt algemeen directeur Tanja Dik van Joop van den Ende Theaterproducties. "Veren, pailletten, showtrappen, groots wordt het’’, kondigen Simone Kleinsma en Jon van Eerd aan.

De musicalversie verschilt in een aantal opzichten van de televisieserie. Zo komen er niet alleen nummers van Wim Sonneveld voorbij, maar ook klassiekers van Gerard Cox, Frans Halsema, Jules de Corte en Charles Aznavour, 22 in totaal.

De musical is komend theaterseizoen alleen te zien in het Beatrix Theater in Utrecht, onder meer vanwege de enorme wisselende decors.