‘Van God Los bij beste tv-series ter wereld’

De Nederlandse misdaadreeks Van God Los behoort tot de beste televisieseries ter wereld. Dat stelt de gezaghebbende Canadese website Twitch Film in haar jaarlijstje.

BNN zendt op dit moment in Nederland het derde seizoen van Van God Los uit. De serie, die losjes is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2003, reconstrueert in elke aflevering motieven en achtergronden van een opvallende moord. 'Hoewel door het format met elke aflevering verschillende acteurs, schrijvers en regisseurs het niveau per aflevering verschilt, is het niveau van seizoen 3 weer imposant hoog', stelt Twitch Film. 'Deze benadering van de misdaden werkt nog steeds uitstekend. En in elke aflevering openbaart zich veel kwaliteit en talent.' In het bijzonder roemt de website de afleveringen die regisseurs Steffen Haars en Max Porcelijn maakten.

Andere internationale series die worden geprezen door de website zijn wereldwijde hits als het Deense The Killing (over de onconventionele rechercheur Sarah Lund), Luther (over een Britse rechercheur die er ook zijn eigenzinnige methoden op nahoudt) en Top Of The Lake (over een bergdorpje dat wordt opgeschrikt door de verdwijning van een tienermeisje).