×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Van Dik Hout werkt aan nieuw album

Van Dik Hout werkt aan nieuw album
4.10.2018 -

De band Van Dik Hout werkt aan een nieuw album. Dat heeft heeft de groep donderdag gemeld op Facebook. De laatste plaat van de groep van zanger Martin Buitenhuis dateert uit 2014.


Bij het summiere bericht staat een foto van de groep in de studio. Met de nieuwe plaat viert Van Dik Hout met een hashtag het 25-jarig bestaan.

De groep ontstond al in de jaren tachtig, toen Buitenhuis met een aantal schoolvrienden een bandje oprichtte. Maar begin jaren negentig schakelde de groep over van Engelstalige covers naar eigen Nederlandstalig werk. De grote doorbraak kwam in 1994, toen de single Stil in mij drie maanden hoog in de hitlijsten stond.

Van Dik Hout kondigde onlangs ook een korte tournee aan. Dit najaar geeft de groep op diverse podia een concert met alle hoogtepunten van de afgelopen 25 jaar.