Vader Steve Irwin vindt ongelezen brief van zijn zoon

Bijna exact tien jaar na zijn dood is naar buiten gekomen dat de vader van Steve Irwin een ongelezen brief van zijn zoon heeft gevonden. Bob Irwin vond de brief, gericht aan hem en zijn inmiddels overleden vrouw Lyn, in een boek toen hij research deed voor zijn eigen boek.

Dat is bekendgemaakt op de Facebook van de uitgever van Bob. In de brief schrijft Steve: 'Lieve pap en mam, waarschijnlijk is het een van de meest ongelukkige dingen in het leven van een kerel dat het meer dan 30 jaar duurt voordat hij zich realiseert hoe essentieel jullie zijn geweest voor de ontwikkeling van mijn karakter, mijn normen en waarden en, het meest belangrijk, mijn gelukkig. Nu, op mijn 32ste, ontdek ik dat eindelijk. In goede en slechte tijden waren jullie er. Jullie kracht en doorzettingsvermogen om me op te voeden zullen niet onbeloond blijven. Mijn liefde voor jullie is mijn kracht!'

'Voor de rest van mijn leven zal ik terugkijken op de ongelooflijk geweldige tijden die we hebben gedeeld en nog zullen delen. Jullie zijn mijn beste vrienden. Dankjulliewel. Steve.'

Bob is bezig met het schrijven van zijn van zijn autobiografie The Last Crocodile Hunter. Het boek komt in november uit. Het vertelt het verhaal van een loodgieter die een conservator werd, Australia Zoo oprichtte en zijn eigen Crocodile Hunter-zoon Steve Irwin grootbracht. 

Steve overleed 10 jaar geleden toen hij in zijn hart werd geprikt door een pijlstaartrog. Hij was toen 44 jaar oud. De brief is dus 12 jaar voor zijn dood geschreven.

Onlangs herdacht zijn dochter Bindi hem nog op Instagram. Zij werd toen 18 jaar en bedankte onder andere haar vader voor haar leven.