Vader hoopt op betere band met Romy Monteiro

De vader van Romy Monteiro hoopt een betere band op te kunnen bouwen met de 22-jarige zangeres. "Ik ben geweldig trots op Romy", zegt Carlos Monteiro.

Romy's ouders Antje en Carlos scheidden toen de zangeres, die bekend werd door haar deelname aan The Voice of Holland, drie jaar was. Daarna verloren vader en dochter elkaar uit het oog en voedde Antje Romy alleen op. "Er is beslist geen ruzie of andere ellende", zegt Carlos in De Telegraaf over zijn dochter. "Maar we zijn eigenlijk uit elkaar gegroeid. Dat is jammer en dat voelt niet fijn. Maar inmiddels is Romy volwassen en ik hoop haar toch weer eens in mijn armen te mogen sluiten."

De afgelopen jaren zagen Romy en Carlos elkaar 'regelmatig'. "We hebben geen goed contact, maar het is beslist niet zo dat ik haar al twintig jaar niet heb gezien. Er zijn regelmatig momenten geweest dat ik Romy heb gezien en gesproken." Hoewel Carlos, die uit een andere relatie nog een zoontje van vijf heeft, nauwelijks contact heeft met Romy, volgt hij haar op de voet. "Als ik iets in een krant of blad over haar zie, wil ik het lezen."