Uniek materiaal Flodder online

Regisseur Dick Maas heeft maandag uniek materiaal van acteur Coen van Vrijberghe de Coningh op YouTube geplaatst. Het gaat om een promotiefilmpje dat Van Vrijberghe in 1995 als zijn personage Johnnie Flodder heeft gemaakt op de set van de film Flodder 3.

Maas kwam het filmpje, waarin Johnnie verslag doet van het doen en laten op de set, opeens tegen tijdens het digitaliseren van zijn oude videobanden. "Volgens mij is het nooit in de openbaarheid gebracht", vertelt Maas. "Het was ooit bedoeld voor eventuele promotie."
Van Vrijberghe de Coningh overleed in 1997 plotseling aan een hartstilstand. De regisseur van Flodder heeft overlegd met actrice Wivineke van Groningen, met wie Van Vrijberghe op dat moment een relatie had, of zij het goed vond als hij het filmpje online zette."Ik zie het als een eerbetoon", legt Maas uit. "Coen was een groot acteur. En hij heeft een erg leuk filmpje gemaakt!"
Flodder 3 was de laatste bioscoopfilm over het asociale gezin in de wijk Zonnedael. Acteur Coen van Vrijberghe de Coningh speelde in het laatste deel de rol van zoon Johnnie, die hij voor de tv-serie al van Huub Stapel had overgenomen. De film trok bijna een half miljoen bezoekers.