×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Uitspraak zaak Frank Masmeijer maand uitgesteld

Uitspraak zaak Frank Masmeijer maand uitgesteld
17.05.2019 -

Frank Masmeijer hoort op donderdag 27 juni wat zijn straf wordt voor zijn rol in een drugssmokkelzaak in België. De uitspraak was eigenlijk komende donderdag, maar is uitgesteld. Dat gebeurt omdat 'de desbetreffende kamer de zaak verder in beraad heeft genomen', meldde het hof van beroep in Antwerpen.


In hoger beroep is acht jaar celstraf tegen Masmeijer geëist en een boete van 40.000 euro. In de smokkelzaak zijn 32 verdachten in hoger beroep gegaan.

De rechtbank had hem in oktober 2017 al tot acht jaar cel veroordeeld en een boete van 48.000 euro. Hij was destijds op vrije voeten. Vlak voordat het hoger beroep in november begon, werd hij opgepakt in Breda en overgeleverd aan België. Sindsdien zit hij in een Belgische cel.

Masmeijer had tijdens het eerste proces nog ontkend dat hij bij de smokkel betrokken was, maar eind vorig jaar gaf hij opeens toch toe dat hij een ‘ ‘beperkte’ rol had bij de smokkel van 467 kilo cocaïne.