Uitdaging Gwyneth Paltrow mislukt

Gwyneth Paltrow heeft gefaald in een uitdaging van de voedselbank, om van minder dan 29 dollar (27 euro) per week te eten. "Ik heb het maar vier dagen volgehouden", geeft de actrice toe in een blogpost op haar eigen website Goop.

Gwyneth was uitgedaagd door Mario Batali van de voedselbank in New York om rond te komen van hetzelfde bedrag dat arme families aan voedselbonnen krijgen. De actrice deelde daarop een foto van haar boodschappenmandje voor één week, met daarin onder meer zwarte bonen, bruine rijst, limoenen, een avocado en een stronk boerenkool. "Mijn inzicht is voor altijd veranderd door hoe moeilijk het was om voedzaam eten te kopen voor dat geld, zelfs voor een paar dagen", schrijft Gwyneth. Ze geeft toe dat ze na vier dagen 'brak, en wat kip en verse groenten' at.

De poging van de actrice kreeg direct veel sceptische reacties op sociale media. Critici vonden dat haar productkeuze te luxe was en dat ze beter geld aan de voedselbank kon doneren. In reactie schrijft Gwyneth nu dat avocado's en limoenen in het zuiden van Californië heel goedkoop zijn en dat ze voorafgaand aan de uitdaging sowieso al geld had gedoneerd.