U betaalt mee aan het droomhuis van Máxima en Alexander

Prins Willem-Alexander maakte afgelopen week zelf bekend dat hij een vakantievilla in Mozambique laat bouwen. Máxima en hij zijn al meer dan twee jaar bezig met het geheime project, waar ook de plaatselijke bevolking van moet profiteren. Maar betaalt de kroonprins echt alles zelf?

Mozambique zal niet bij heel veel Nederlanders bovenaan het lijstje vanfavoriete vakantiebestemmingen staan. Maar wellicht komt daarverandering in, nu Willem-Alexander en Máxima er hun droomhuis latenbouwen. De prins en de prinses maakten afgelopen week bekend dat zesamen met vrienden aan een bijzonder project zijn begonnen, dat behalveprachtige huizen aan één van de mooiste stranden ter wereld ookwerkgelegenheid en welvaart voor de plaatselijke bevolking moetopleveren. De prins en de prinses willen de locatie van hun nieuwevilla nog even geheim houden, maar hebben wel laten weten dat ze nietop het eiland Inhaca gaan wonen – wat het NOS Journaal meldde.

Zeker isdat Willem-Alexander en Máxima in het zuidelijke deel van Mozambiquegaan wonen. Ze hebben namelijk verteld dat ze vanuit hun nog te bouwenhuis een paar maanden per jaar walvissen kunnen zien, en dat is alleenin de provincies Maputo, Gaza en Inhambane mogelijk. Bovendien wonen zein die provincies niet ver van de vele wild- en natuurparken dieMozambique te bieden heeft. Hoeveel Willem-Alexander voor het huis gaat betalen, is niet bekend.Maar het moet een fractie zijn van wat er doorgaans voor een villa aande Middellandse Zee moet worden betaald. In Zuid-Afrika koopt men aleen riante villa met talloze slaapkamers voor een paar ton. InMozambique liggen de prijzen nóg lager.

Bovendien zal de Nederlandsestaat ook gaan meebetalen. Dat moest eigenlijk nog geheim blijven, maarWeekend ontdekte dat alle kosten van de beveiliging van de villa en detuin voor rekening van de belastingbetaler komen. Om hoeveel geld dat gaat, is echter nog geheim.

Lees het hele artikel in de Weekend van deze week.