Tygo dacht dat hij niet oud zou worden

Acteur Tygo Gernandt heeft altijd gedacht dat hij niet ouder dan vijftig zou worden. "Volgens mij houdt het op bij vijftig." Dankzij professionele hulp zag hij in dat hij zich kapot werkte.

Dat vertelt hij tegen het blad Viva.

De 39-jarige acteur is naar eigen zeggen altijd zoveel aan het werk dat hij vreesde dat het ooit zijn tol zou gaan eisen. Twee jaar geleden merkte hij dat de 'koek even op was'.

"Eigenlijk leef ik in m’n eentje voor twee. Daarom heb ik ook altijd gedacht dat ik niet ouder word dan vijftig. Het slaat nergens op en ik wil graag langer leven, maar dat getal zit nou eenmaal in m’n hoofd."

Bacterie

Vijf jaar geleden leek de dood even heel dichtbij te komen voor Gernandt. Tijdens opnames voor een film raakte hij gewond aan zijn been en liep hij daarbij de MRSA-bacterie op.

"Het had niet veel gescheeld of ze hadden mijn been geamputeerd. Dat zou wat zijn, een acteur met één been. Op een bepaald moment hebben ze me zelfs even helemaal opgegeven."

Gelukkig kregen de artsen de bacterie uit zijn lijf en gaat het nu weer helemaal goed met hem. "Eigenlijk realiseer ik me nu pas dat het kantje boord was en hoe blij ik mag zijn dat ik nog leef en gezond ben. Ja, ik ben vooral heel erg blij dat ik er nog ben.”