×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zien: Tweeling prins Albert weer op balkon voor feestdag

Zien: Tweeling prins Albert weer op balkon voor feestdag
19.11.2018 -

Het publiek heeft maandag weer een glimp op kunnen vangen van prinses Gabriella en prins Jacques, de bijna vierjarige tweeling van prins Albert II van Monaco en zijn vrouw prinses Charlène. Ter gelegenheid van de nationale feestdag van Monaco verscheen het gezin op het balkon om naar de militaire parade te kijken.


Voorafgaand aan de balkonscène, woonde Albert met zijn hele familie traditiegetrouw een katholieke dankmis bij. In de Kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen – waar veel van Alberts familieleden, onder wie zijn ouders Reinier III en Grace, begraven liggen – schoven ook onder anderen Alberts zussen prinses Caroline en prinses Stéphanie aan. Vervolgens reikte de Monegaskische vorst lintjes uit en inspecteerde hij de erewacht.

Monaco staat elk jaar op 19 november stil bij de feestdag van de heilige Rainier, naar wie de vader van prins Albert II is vernoemd. Bij zijn troonsbestijging in 2005 besloot Albert die datum te behouden als nationale feestdag als eerbetoon aan zijn vader.

Maandagavond vinden nog een receptie en gala plaats ter gelegenheid van de feestdag.

Meer foto's van de balkonscène vind je hier.