Placeholder

Twee jaar cel voor Badr Hari

Kickbokser Badr Hari is in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) had drie jaar cel tegen hem geëist. Badr zat al acht maanden in voorarrest en zal dus nog zes maanden moeten zitten.

De 30-jarige ex-vriend van Estelle Cruijff wordt verantwoordelijk gehouden voor een reeks mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Onder meer de zware mishandeling van zakenman Koen Everink in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012 achtte het Hof bewezen. Badr moet Everink ruim 37.000 euro schadevergoeding betalen.

Badr veroorzaakte volgens het Hof gevoelens van onveiligheid in de sameleving door in het openbaar steeds zoveel geweld te plegen, zeker als kickbokser.

Update: De vechtsporter vertrekt vrijdag naar Marokko. Dat heeft zijn advocate Bénédicte Ficq gezegd. 'Dat mag gewoon. Tot het moment dat de beslissing van het gerechtshof onherroepelijk is, mag hij het land uit.' De beslissing wordt onherroepelijk als Badr zijn beroepszaak bij de Hoge Raad verliest of als de beroepsprocedure wordt ingetrokken. Wanneer het vonnis onherroepelijk is, moet Badr terugkomen naar Nederland om zijn celstraf uit te zitten. En dat doet hij ook', verzekerde Ficq.