×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Twan Huys: ‘Geen moment spijt van Late Night-avontuur’

Twan Huys: ‘Geen moment spijt van Late Night-avontuur’
4.03.2019 -

Twan Huys heeft 'geen moment spijt van het avontuur dat Late Night heet'. Dat meldde hij maandagavond in een korte verklaring aan het einde van de laatste uitzending. RTL maakte maandagochtend heel abrupt bekend dat het programma moet stoppen. De kijkcijfers vielen al lange tijd tegen.


Huys ging in zijn verklaring niet in op de exacte reden van het abrupte stopzetten van de talkshow. ‘We hebben alles gedaan om een succes van het programma te maken’, zei hij. ‘We hebben met energie en toewijding een formule gezocht, en goede gasten. Het was een enorm avontuur. Maar elk avontuur gaat gepaard met risico‚Äôs. Wie een hoge berg beklimt, weet niet of hij de top gaat halen.’

Voor zichzelf noemde hij de overstap van de NPO naar RTL ‘een wilde achtbaan zoals ik hem zelden heb meegemaakt.’ Huys bedankte zijn redactie, zijn technische crew en alle kijkers en gasten. ‘Hier eindigt Late Night.’ De presentator kreeg na afloop van het optreden van Van Dik Hout, waarmee de uitzending eindigde, een staande ovatie van het aanwezige publiek.

Huys leek zeer ontroerd door dit afscheid.