Twan Huys: ‘Geen moment spijt van Late Night-avontuur’

Twan Huys heeft 'geen moment spijt van het avontuur dat Late Night heet'. Dat meldde hij maandagavond in een korte verklaring aan het einde van de laatste uitzending. RTL maakte maandagochtend heel abrupt bekend dat het programma moet stoppen. De kijkcijfers vielen al lange tijd tegen.

Huys ging in zijn verklaring niet in op de exacte reden van het abrupte stopzetten van de talkshow. ‘We hebben alles gedaan om een succes van het programma te maken’, zei hij. ‘We hebben met energie en toewijding een formule gezocht, en goede gasten. Het was een enorm avontuur. Maar elk avontuur gaat gepaard met risico’s. Wie een hoge berg beklimt, weet niet of hij de top gaat halen.’

Voor zichzelf noemde hij de overstap van de NPO naar RTL ‘een wilde achtbaan zoals ik hem zelden heb meegemaakt.’ Huys bedankte zijn redactie, zijn technische crew en alle kijkers en gasten. ‘Hier eindigt Late Night.’ De presentator kreeg na afloop van het optreden van Van Dik Hout, waarmee de uitzending eindigde, een staande ovatie van het aanwezige publiek.

Huys leek zeer ontroerd door dit afscheid.

Twan Huys is zijn leven lang al een gepassioneerd wandelaar. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg, op zoek naar zeldzame orchideeën, ijsvogels en dassen. De presentator besloot er een boek over te schrijven: Wandellust. Hierin verbreedt hij zijn horizon en beschrijft hij de mooiste wandelgebieden van Nederland. Het boek Wandellust bestel je hier.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen