Trijntje maakt Songfestivallied bekend

Trijntje Oosterhuis maakt donderdag haar inzending voor het Eurovisiesongfestival van 2015 bekend. Het liedje is voor het eerst te horen op Radio 2, in het programma Gouden uren dat om negen uur ’s ochtends begint.

Presentator Daniël Dekker ontvangt de zangeres en zal na het spelen van het nummer met Trijntje napraten. Op 10 november bevestigde de zangeres dat zij Nederland zal vertegenwoordigen in Oostenrijk, er gingen toen al een paar dagen geruchten dat dit het geval zou zijn. Nog nooit eerder werd de inzending voor het songfestival zo vroeg duidelijk. Oud-deelneemster Anouk heeft het nummer geschreven. Zij zei hier eerder over dat het een hele andere song is dan Birds, het nummer waarmee zij deelnam aan het liedjesevenement.

Als lid van het selectiecomité van AVROTROS heeft Cornald Maas het liedje al wel gehoord. Hij verzekerde het Nederlandse publiek in RTL Boulevard dat het een echte hit is. De songfestivalkenner durfde zelfs al te spreken over eventuele winst. Na de sterke prestaties van de afgelopen twee jaar is het volgens Maas niet vreemd dat we met dit lied voor de hoogste notering moeten gaan.

Vrijdag zal Trijntje haar nummer ten gehore brengen tijdens de liveshow van The Voice of Holland, waar zij in de jury zit. Dat is de eerste keer dat ze het nummer live zal laten horen.

De halve finales van het Eurovisiesongfestival vinden plaats op 19 en 21 mei, de finale wordt op 23 mei uitgezonden.