Trijntje bevestigt deelname Songfestival

Trijntje Oosterhuis doet volgend jaar mee aan het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de zangeres bevestigd in het NPO Radio2-programma Gouden uren. "Het is waar", antwoordde Trijntje op de vraag van dj Daniël Dekker.

Vrijdag liet zangeres Anouk de deelname van Trijntje al behoorlijk doorschemeren in College Tour. De zangeres vertelde dat Oosterhuis mee zou gaan doen en dat zij het nummer zou gaan schrijven. "Ik was op dat moment thuis, me aan het voorbereiden en ineens ontplofte mijn telefoon", aldus Oosterhuis die blij is dat ze het nieuws mag bevestigen. "Het is er nu uit. Ik vind het super leuk, heb er heel erg veel zin in."

Oosterhuis legt uit waarom ze meedoet. "Het is een beetje flauw om te zeggen dat ik het nu ineens wel leuk vind, maar Anouk heeft er voor mij een ander licht op laten schijnen", aldus Trijntje. "Het is nu een eer om te gaan. Je kan met trots je land vertegenwoordigen. Dat heeft Anouk op de kaart gezet. En daar hebben Ilse en Waylon dit jaar heel erg aan bijgedragen." De zangeres vertelt ook dat Anouk het nummer dat ze tijdens het Songfestival zal zingen heeft geschreven. "Het is een heel verrassend liedje. Heel anders dan je van ons zou verwachten", aldus de Ladies Of Soul-ster. "Toen ik het hoorde, dacht ik gelijk: Wat een goed liedje! Toen kreeg ik gelijk durf. Het is super spannend, maar met zo'n liedje en haar steun durf ik het aan."

Eerder werden de namen van Alain Clark en Dotan genoemd als mogelijke deelnemer voor komend jaar. Het Songfestival wordt volgend jaar mei gehouden in Wenen, na de winst van Conchita Wurst dit jaar met het nummer Rise Like a Phoenix.