×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Totempaal Mies Bouwman alweer weg

Totempaal Mies Bouwman alweer weg
6.10.2018 -

De totempaal voor Mies Bouwman, die afgelopen woensdag door Matthijs van Nieuwkerk werd onthuld bij Beeld en Geluid in Hilversum, is alweer weggehaald. Het zes meter hoge kunstwerk ter herinnering aan de in februari overleden televisiepresentatrice was te wankel.


'Het stond scheef en dreigde om te vallen', zegt een woordvoerder tegen de Gooi- en Eemlander. Er worden momenteel herstelwerkzaamheden uitgevoerd, zodat de totempaal naar verwachting woensdag kan worden teruggezet op de lege plek in het Atrium.

De totempaal bestaat uit gestapelde kubussen van 80 bij 80 centimeter met daarop vooral portretten van Mies. Deze zijn gemaakt door Ans Markus, Robin de Puy, Maarten Baas, Bas Kosters, Siegfried Woldhek, Gerti Bierenbroodspot en Marte Röling. Het idee voor de totempaal ontstond bij De Wereld Draait Door en is een knipoog naar de rubriek De Totempaal die Mies Bouwman in de jaren zestig had in haar eigen programma Mies En Scène.