×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Topless protest Scout Willis

29.05.2014 -

Scout Willis heeft een storm van discussie veroorzaakt door topless door New York te wandelen. De 22-jarige dochter van Bruce Willis en Demi Moore protesteerde met haar naakte wandeling tegen het beleid van Instagram en wist daarmee de aandacht van onder anderen Rihanna te trekken.


"Het is legaal in New York City maar niet op @instagram", zo twitterde Scout dinsdag na afloop van haar protest, bij een foto waarop ze topless bij een bloemenwinkel staat. Bij een andere foto, waarop de blondine gekleed in enkel een rok over straat loopt, schreef ze: "Wat je niet mag zien van @instagram #FreeTheNipple."

In discussies met haar volgers maakte Scout vervolgens duidelijk dat ze het beleid van Instagram hypocriet vindt. Als voorbeeld deelde ze een foto van een man die via Instagram zijn borst liet zien, die groter is dan de naakte borst van Rihanna die vorige maand naakt op de cover van het Franse mannenblad Lui stond. Ook deelde ze een foto van een moeder die haar baby borstvoeding geeft, iets wat Instagram volgens haar ook niet tolereert.

Scout heeft veel steunbetuigingen via Twitter ontvangen, onder meer van modeblad Elle en Rihanna, die haar Instagram-profiel verwijderde nadat ze zou zijn gewaarschuwd geen naaktfoto's van zichzelf meer te plaatsen. Nadat de zangeres woensdagavond van de actie hoorde deelde ze de foto van Scout met haar volgers op Twitter. "Bevrijdt de tepel", schreef ze erbij.