×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Topfavoriet Duncan gaat de strijd aan

Topfavoriet Duncan gaat de strijd aan
16.05.2019 -

Voor Nederland begint het Eurovisiesongfestival donderdagavond echt. Wat volgens velen nog slechts een formaliteit is, moet Duncan Laurence waarmaken in de tweede halve finale: een ticket bemachtigen voor de grote finale van zaterdag.


De tweede voorronde heeft een sterker deelnemersveld dan de eerste van dinsdag. Naast topfavoriet Nederland gooien ook Zweden, Rusland, Azerbeidzjan, Zwitserland en Malta hoge ogen bij de bookmakers. Zij stromen naar verwachting allemaal door naar de finale.

De tv-kijkers moeten zich wel haast door het hele deelnemersveld worstelen want Duncan is pas als zestiende van de achttien landen aan de beurt. Aan het einde van de avond, na het stemmen van de televoters, gaan tien landen door. De vakjury’s gaven woensdagavond tijdens de generale repetitie al hun punten. Beiden tellen voor 50 procent mee.

Aan het songfestival doen dit jaar 41 landen mee, waarvan er 35 in de halve finales staan. De zogenoemde ‘big five’, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Frankrijk, zijn samen met gastland Israël al verzekerd van een plek in de eindstrijd.