×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Tooske Ragas zingt als een geit

21.05.2017 -

Tooske Ragas laat iedere zondag haar zangkwaliteiten beoordelen door de jury van It Takes 2. Maar ook thuis krijgt ze weliswaar liefdevolle maar tegelijkertijd harde kritiek te verduren van haar dochter.


"Mijn kinderen weten dat ik meedoe aan een programma waarin ik liedjes moet zingen en dat vinden ze hartstikke leuk. Maar mijn kinderen zijn bikkelhard hoor. Ik had net zangles gehad en liet mijn dochter van tien horen wat ik had opgenomen op de mobiele telefoon. Ik was zelf nog wel tevreden over het resultaat, maar mijn dochter oordeelde kritisch: 'Mam, ik vind het wel mooi hoor. Maar uhm.. waarom zing je eigenlijk als een geit?' Ze doelde op de vibrato in mijn zang. 'Dat moet je maar niet meer doen mam.' En ze had gelijk. Ja, ik heb gezonde critici thuis", vertelt Tooske lachend.

Tooske nuanceert dat ze meer zangervaring heeft dan de overige deelnemers in It Takes 2, al stond ze in 2003 wel in de musical 3 Musketiers, waar ze haar man Bastiaan leerde kennen. "Ik heb mezelf nooit als zangeres gezien. Ik heb inderdaad ooit een musical gedaan, maar die rol kwam een beetje in mijn schoot vallen. Ik heb geen zangopleiding gedaan en zat niet in die wereld. Ik vond het te gek dat ik de musical mocht doen en als ik geen noot had kunnen zingen, hadden ze me ook echt niet gevraagd. Binnen twee dagen werd ik de nieuwe musicalster genoemd, maar enige nuance is hier wel op zijn plaats. Het was een leuke bijrol, met anderhalf liedje. Dat heb ik goed gedaan en dat vind ik nog steeds tof, maar ik beschouw mezelf niet als zangeres. Ik heb nog nooit in mijn eentje een hele zaal hoeven entertainen met muziek."

Tooske doet mee aan de RTL-show "omdat ik zingen altijd leuk heb gevonden". Tooske: "De afgelopen jaren heb ik thuis in de badkamer, in de auto en met mijn kinderen gezongen. Die musical is veertien jaar geleden. Daarna heb ik kinderen gekregen. Het is echt een ander leven. Ik ben nu 42 en vind het te gek te ontdekken wat er intussen met mijn stem is gebeurd. Ik ben een ander mens nu en hoe klinkt dat dan? Ik vind het wel heel spannend en het podium eng. Zingen is anders dan presenteren, dan ben ik in charge. Maar ik wil het wel leren."

Tooske zit in het team van Trijntje Oosterhuis waar ook Ruben Nicolai deel van uitmaakt. Zondagavond in de vierde aflevering zingen de BN'ers niet alleen duet met hun prof, maar doen ze ook allemaal een teamoptreden. Rapper Keizer en Hanna Verboom zijn uit de show. De andere overgebleven BN’ers zijn Gijs Staverman, Buddy Vedder, Holly Mae Brood en Bibi Breijman.