×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Tony Bennett oudste artiest in albumlijst

21.09.2018 -

Tony Bennett heeft een record te pakken in de Album Top 100. De 92-jarige crooner komt deze week binnen op 71 met zijn nieuwe album Love Is Here To Stay, samen met Diana Krall. Hij is daarmee de oudste artiest die met een nieuwe plaat binnenkomt in de Nederlandse albumlijst, zo zocht Entertainment Business uit.


Bennett neemt het record over van Charles Aznavour. Die stond in mei 2015 een weekje in de lijst met Encores. De Franse chansonnier was op dat moment 91 jaar oud.

De top van de lijst blijft onveranderd. Eminem staat voor de derde week op de eerste plaats en heeft nu Sevn Alias als naaste belager. Paul McCartney, vorige week nog nieuw op de tweede plaats, moet nu genoegen nemen met de vijfde plaats.

Album Top 10 Week 38

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Eminem – Kamikaze

2. (3) Sevn Alias – Recasso

3. (4) Broederliefde – We moeten door 2

4. (6) Ariana Grande – Sweetener

5. (2) Paul McCartney – Egypt Station

6. (7) Drake – Scorpion

7. (-) 6LACK – East Atlanta Love Letter

8. (10) Lil' Kleine – Alleen

9. (-) David Guetta – 7

10. (12) Josylvio – Hella Cash