Tjitske Reidinga strenge moeder

Tjitske Reidinga is soms behoorlijk streng voor haar drie kinderen. "Ik kan heel autoritair zijn", zegt de 41-jarige actrice.

Een zachtaardige aanpak heeft bij haar zoontjes niet altijd het gewenste effect. "Soms moet je gewoon roepen: 'Zo gebeurt het, omdat ík het zeg'. Met drie drukke jongens is er geen tijd om rustig en heel antroposofisch diep in hun ogen te kijken en te zeggen: 'Volg je gevoel, lieverd'", vertelt de ster van Een Ideale Vrouw in het AD. "Bij ons thuis is het soms Goodmorning Vietnam", laat Tjitske weten. "Dan kun je beter een legeruniform aantrekken. De hele dag roepen: 'Nee! Afblijven! Stil zitten!' Opvoeden is streng zijn en eindeloos herhalen. En hopen dat ze wat oppikken, voordat ze pubers zijn, met allemaal haar en hormonen."

De blondine geniet met volle teugen van het moederschap. "Hoewel het soms ook heel vervelend is, moet ik er niet aan denken dat Kwik, Kwek en Kwak er niet zouden zijn. Een gezin is ook een heel waardevolle afwisseling met mijn werk. Het ene moment draai je een was, het andere sta je voor een vol DeLaMar." Het leven van Reidinga is wel veranderd door de komst van haar kroost. "Voordat je kinderen krijgt is het in het leven me, myself and I. Jij beslist over ieder moment van de dag. Het is heel natuurlijk dat het daarna niet meer alleen om jou draait. Nu is het geluk van die drie jongens al heel snel mijn geluk."