Tino Martin

Tino Martin biedt excuses aan voor ‘vals’ optreden Bevrijdingsdag

Tino Martin biedt zijn excuses aan voor zijn optreden tijdens het Bevrijdingsfestival. Hij kreeg veel kritiek, omdat hij erg vals zong.

Volgens de zanger, die een van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid is, kwam dat door de nasleep van zijn coronabesmetting. Dat laat hij weten via Instagram.

Onderschat

“De afgelopen weken was ik geveld door het coronavirus waarvan ik flink ziek ben geweest, maar dacht redelijk hersteld te zijn. De gevolgen en nasleep daarvan (o.a. met oorsuizen) heb ik toch zwaar onderschat”, schrijft Tino.

‘Verre van vlekkeloos’

De gevolgen van die coronabesmetting kwamen volgens hem “pijnlijk” naar voren tijdens zijn optreden op de vliegbasis Gilze-Rijen, waar hij de spits mocht afbijten als Ambassadeur van de Vrijheid. Het optreden verliep “verre van vlekkeloos”, zegt hij. “De oorsuizingen in combinatie met mijn sterk verminderde (zang)conditie door het coronavirus bleken een negatieve impact te hebben op het optreden en dat betreur ik zeer.”

Drank of drugs

De zanger kreeg flink wat kritiek. Zo was RTL Boulevard-presentator Rob Goossens ook niet te spreken van zijn optreden. Tijdens de uitzending van het entertainmentprogramma zei hij dat het leek alsof Tino onder invloed van drank of drugs was.