×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Tinky Winky’ stierf door bevriezing

6.04.2018 -

De acteur die jarenlang Tinky Winky speelde in de kinderserie Teletubbies is overleden door onderkoeling. Simon Shelton werd 'doodgevroren' gevonden op straat in Liverpool.


Simon had voor zijn dood gedronken, bleek vandaag uit de hoorzitting van de patholoog anatoom die sectie op zijn lichaam verrichtte.

De acteur was een hevige alcoholist. 'De temperatuur was op dat moment 3 graden en het is waarschijnlijk dat de combinatie van alcoholgebruik en de temperatuur zijn dood veroorzaakten', zei de patholoog.

De balletdanser van oorsprong kreeg in 1997 de rol van de paarse Teletubbie en bleef dat tot de eerste reeks in 2001 eindigde. Circa een miljard kinderen in meer dan 120 landen keken naar de serie, die in 45 talen is uitgezonden.

Shelton stierf in januari, vier dagen na zijn 52e verjaardag.