Tineke verrast door haar man

Tineke de Nooij heeft veel verdriet om haar man Peter, die dementeert en in een verzorgingstehuis woont. De voormalig chirurg was echter ineens heel helder toen het oveer de ziekte van Tineke ging.

“Hoe vergeetachtig hij ook is, zodra het over mijn medische toestand ging, stelde hij direct de juiste vragen. Wonderbaarlijk,” vertelt Tineke, die een tijd uit de running was vanwege een aangezichtsverlamming. Volgens Tineke was Peter helderder dan ooit toen ze hem bezocht, zo vertelt ze in De Telegraaf. “Hij zat meteen rechtovereind en wist meteen waar het allemaal over ging. Prachtig dat de hersenen die informatie zo feilloos hebben opgeslagen.”

Tineke vindt haar herstel maar lang duren. Eén van haar ogen knippert niet en ze heeft moeite met het uitspreken van de letters p en s.

Maandag gaat ze weer aan de slag bij Radio Nostalgia en daar heeft ze veel zin in. “Wat leuk is, is dat ik door Radio Max voorgedragen ben voor zowel de juryprijs Marconi Award, en de publieksprijs Gouden RadioRing. Dit jaar vier ik het vijftigjarig bestaan van mijn Tinekeshow. Meer waardering dan dit kan ik me niet wensen.”