Tina Turner verrast Joop van den Ende

Joop van den Ende mocht woensdagavond in zijn eigen Beatrix Theater in Utrecht een Oeuvre Award in ontvangst nemen op het Musical Awards Gala. Dat hij de prijs kreeg uit handen van Tina Turner was voor hem een grote verrassing.

De 76-jarige Tina kreeg een warm welkom. ‘’Heel erg bedankt, ik voel me erg welkom’’, zei de zangeres die tegenwoordig in Zwitserland woont. Turner werkt momenteel met Van den Ende aan een musical over haar leven. “Ik ben heel blij dat jij bij mijn carrière betrokken bent op dit moment’’, sprak Tina Turner tot Joop van den Ende. Hij antwoordde dat hij met haar een fantastische show produceert. ‘’Daar vertrouw ik op’’, zei Turner.

Van den Ende kreeg de Oeuvre Award voor zijn brede inzet voor de Nederlandse musical. In het verleden ging de prijs naar Annie M.G. Schmidt, Andrew Lloyd Webber en het duo Benny Andersson en Björn Ulvaeus (ABBA).

Van den Ende: “Ik ben ongelooflijk trots deze award te mogen ontvangen. Ik ben trots op mijn publiek in Nederland dat mij de kans heeft gegeven al die prachtige shows te produceren. Zonder publiek heb je niets.” Van den Ende dankte ook de acteurs en zijn mensen achter de schermen die altijd wat meer voor Joop moesten doen dan ze contractueel verplicht waren.

‘’En ik ben trots op mijn collega-producenten die me geholpen hebben het musicalvak verder te brengen. Om het niveau van Londen en New York te benaderen. En ik ben trots op alle juryleden. Deze prijs staat als een huis.” Tot slot richtte Joop zich tot zijn vrouw Janine: ‘’Deze prijs is van ons samen.”