Tim Douwsma zweet op danspasjes Grease

Tim Douwsma heeft het maar moeilijk met de dansscènes in de musical Grease. "Al die danspasjes, dat is voor mij ongelooflijk aanpoten zonder dansopleiding", verzucht de zanger, die deze week zijn musicaldebuut maakt.

Tim had dan ook nooit verwacht ooit in een musical te spelen. "Voor mij was het verrassend. Ik had er nog nooit over nagedacht om een musical te doen, toen ik door Albert Verlinde voor de auditie werd gevraagd." Hoewel de 27-jarige zanger stond te kijken van Verlindes verzoek, vond hij het wel in zijn straatje passen. "Al stond het niet op een lijstje. Dingen die onverwacht op mijn pad komen, daar houd ik wel van," vertelt in Metro.

De zanger staat in Grease tegenover Vajèn van den Bosch. Ook zij had niet verwacht de hoofdrol in de musical te vertolken. "Ik had het nog niet verwacht. Ik ben 17, maar toen ik voor auditie werd gevraagd heb ik er echt mijn zinnen op gezet. Ik dacht alleen maar: dit wil ik per se doen."

Douwsma en Van den Bosch hebben zin om te gaan genieten van hun tijd als Danny en Sandy. "Ik ben nu op het punt dat ik Grease heel graag aan familie en vrienden wil laten zien", vertelt Van den Bosch. "Ja en dan maar gaan genieten", vult Douwsma aan. "Ik kan me wel druk gaan maken over een première of dat er mensen over me kunnen schrijven dat ik er niets van kan, maar dat doe ik niet. Ik ga ervoor."