Tim Douwsma heimwee naar Expeditie Robinson

Het kijken naar afleveringen van Expeditie Robinson roept bij Tim Douwsma soms gevoelens van heimwee op. "Af en toe wil ik wel langer het Robinson-gevoel vasthouden".

Dat vertelt Tim aan BuzzE. "Het is een hele ervaring op zich, die je alleen kunt delen met mensen die er ook zijn geweest. Anderen kunnen zich er geen voorstelling van maken hoe het daar was. Het is niet te beschrijven, omdat je nog nooit honger hebt meegemaakt, geen verveling kent en je nog nooit in een wereld hebt geleefd waarin je je geen contact hebt met je familie. Het is een ervaring die ik alleen kan delen met de andere kandidaten."

Tim had zich enigszins voorbereid op het reality-avontuur dat op de donderdagavonden te zien is bij RTL5. "Voor vertrek heb ik vuur leren maken, in het bos. En ik heb veel gesport, zodat ik fit was en in de proeven het verschil kon maken. Want je moet je wel realiseren dat we in een spel zitten, waarin het hard tegen hard gaat. Dat maakt het erg leuk."

Wildvreemde mensen

Tim verlangt tijdens het kijken van de afleveringen weleens terug naar het onbewoonde eiland, dat hij deelde met Ronnie Flex, Oscar Aerts, Sander Janson, Danny Ghosen, Sharon Doorsen en anderen. "Het voelt als een tijd geleden en tijdens het kijken besef ik me weer hoe te gek het was. Om daar met wildvreemde mensen te overleven."

Anders dan de kijkers ziet Tim de kandidaten niet als bekende Nederlanders. "BN’er zijn valt weg. Niemand is er bezig met zijn carrière, maar met mens zijn en overleven, door close te zijn met elkaar. Door na te denken over eten, vuur, het verdelen van het voedsel. Ergens besef je wel dat het een tv-programma is, maar je ben vooral bezig met jezelf te zijn, puur!"

Infectie

Terug in Nederland liep Tim nog een bacteriële infectie op, een souvenir van de Filipijnen. "Mijn hele weerstand was in de war, dat was mijn lichaam niet gewend. Ik heb nog in het ziekenhuis gelegen en kreeg antibiotica toegediend, waardoor ik helemaal weer opknapte."

Na een vakantie wachtte de hoofdrol in de musical Grease. "Dat was een hele omschakeling", vertelt de vertolker van Danny Zuko. "Ook daar wacht me weer een nieuwe uitdaging. Maar Grease is een feestje. Iedereen kent de liedjes en de dansjes en ik werk met een fantastische club mensen. Het is een hele eer dat ik de hoofdrol mag spelen."