Tijn haalt half miljoen op met nagels lakken

Het ongeneeslijk zieke jongetje Tijn heeft al meer dan een half miljoen euro opgehaald met zijn nagellak-actie voor 3FM Serious Request. De teller van de actie 'Lak-aan' ging donderdag even voor het middaguur over de 500.000 euro.

Door het initiatief van de zesjarige Tijn is heel Nederland aan het nagels lakken geslagen. Het jongetje meldde die zich woensdag samen met zijn vader bij het Glazen Huis in Breda. Hij heeft hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen wordt vastgesteld. Genezing is uitgesloten.

Donderdag kwam Tijn opnieuw naar het Glazen Huis, waar dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende zes dagen lang non-stop radio en tv maken zonder dat ze daarbij eten. Daar kreeg hij de ambtsketen omgehangen van burgemeester Paul Depla van Breda. Die heeft hem voor een dag benoemd tot baas van de stad.

De bijzondere actie is ook niet onopgemerkt gebleven in het buitenland. Zo schreven onder meer Turkse media over de nagels lakkende Tijn.