Thomas Berge

Thomas Berge staat stil bij bijzondere dag

Het is een bijzondere dag voor Thomas Berge. De zanger besloot precies elf jaar geleden af te rekenen met zijn drank- en drugsverslaving.

Om stil te staan bij deze dag hebben zijn naasten hem verrast met een heerlijke taart en een grote 11 op het grasveld. ‘Vandaag 11 jaar geleden kreeg ik mijn leven op een veel mooiere en bewustere manier terug. En de mensen om me heen verrasten me vandaag. Love u for ever’, schrijft hij in zijn Instagram Stories.

Schermafbeelding 2021 03 07 Om 16.18.16
Schermafbeelding 2021 03 07 Om 16.18.12

In de podcast Eerlijk over alcohol van Koos van Plateringen vertelde Thomas vorig jaar dat hij al heel jong begon met drinken. ‘Ik wist het al vanaf het eerste moment, vanaf het eerste slokje: dit vind ik veel te lekker’, aldus de zanger. Op latere leeftijd kwam er ook drugs bij en toen besefte hij pas dat het helemaal uit de hand was gelopen. ‘Ik dronk denk ik wel een fles wodka weg. Per dag. Dat was echt mijn dieptepunt.’ Over zijn drugsgebruik vertelde hij: ‘Het was niet rock en roll, want ik zat in mijn eentje op de bank met een paar lijntjes voor mijn neus naar Comedy Central te kijken. Dat was het enige waar ik nog vrolijk van werd.’