Thomas Berge: ‘Ik crashte wel zelf’

Thomas Berge wil niet langer liegen. De zanger heeft zijn auto zondag zelf in de prak gereden. Aanvankelijk beweerde Thomas dat een vriend van hem de zwarte Mercedes total loss reed in Amersfoort.

“Het was ontzettend dom. Ik had anders moeten reageren”, zei Thomas woensdagavond in RTL Boulevard. Hij had zondag ‘een black-out van ongeveer één seconde’ terwijl hij achter het stuur zat en knalde met een snelheid van zo’n 50 kilometer per uur op een lantaarnpaal. “Hoe het gebeurd is, weet ik nog steeds niet. Dat is wel eng.”

Thomas zei ‘in totale paniek’ dat hij niet had gereden. De zanger, die in 2010 in een afkickkliniek zat, was bang dat mensen zijn verleden aan het ongeval zouden koppelen. “Er is een blaastest geweest, daarmee was natuurlijk niets aan de hand. Er is ook bloed afgenomen en dat was ook in orde. Ik had wel even een shockreactie, zo’n smak is echt knetterhard. Mijn vriend die naast me zat, dacht dat hij zijn tong had afgebeten.”

De zanger en zijn goede vriend mankeren niets. “Gelukkig was het een eenzijdig ongeval. Ik ben gebeld door de politie, die zei dat ze jaarlijks duizend van dit soort gevallen meemaken en dat ik me niet hoef te schamen. Toen dacht ik: ik haal dit verhaal uit de wereld en wil niet meer liegen.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen