×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Thomas Acda wint twee Musical Awards

24.01.2018 -

Thomas Acda heeft woensdagavond twee Musical Awards in ontvangst mogen nemen. Hij kreeg aan het einde van de avond de prijs voor beste mannelijke hoofdrol als Tevje in de musical Fiddler on the Roof.


Acda kreeg eerder op de avond al beeldje voor zijn muziek voor de musical De Marathon. Hij deelt die eer met David Middelhoff, een van zijn vaste muzikale partner.

Fiddler on the Roof vertelt over een arme, joodse melkboer en zijn vijf dochters. Het stuk, waarin onder meer het wereldberoemde nummer If i were a rich man zit, was al een aantal keer eerder in Nederland te zien.

De musical De Marathon is gebaseerd op de gelijknamige film over vier buikige garagemonteurs die om hun garage te redden de marathon van Rotterdam moeten uitlopen. Het stuk, geregisseerd door Job Gosschalk, trok het afgelopen seizoen volle zalen in de theaters.

De prijs voor beste script ging niet naar Acda, maar naar Dick van den Heuvel voor de musical Was Getekend Annie M.G. Schmidt. De prijs voor beste vormgeving ging naar Into the Woods.