×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Thekla Reuten in jury NFF

27.08.2013 -

Actrice Thekla Reuten en regisseur Job Gosschalk zitten dit jaar in de jury voor de competitie om de Gouden Kalveren in de categorie lange speelfilm. Dat heeft NFF-directeur Willemien van Aalst dinsdag bekendgemaakt.


Reuten en Gosschalk delen hun jurylidmaatschap met regisseur Maarten Treurniet (De Heineken Ontvoering), producent Jorein Laarman en productiedesigner Jan Roelfs. In totaal worden er op de slotavond van het NFF Kalveren uitgereikt in 19 categorieën.

Daarnaast wordt op de openingsavond de Gouden Kalf voor de Cultuurprijs uitgereikt aan pr-koningin Monique van Schendelen en beloont het publiek van het NFF hun favoriete film met een Publiekskalf. Ook reikt de Kring van Nederlandse Filmjournalisten op de slotavond een eigen prijs uit.

Juryleden

Er dingen 88 films mee in de strijd om de Gouden Kalveren. Voor de prijzen voor beste documentaires en beste korte films zijn aparte jury's ingesteld. In de commissie die de prijzen voor beste documentaires uitreikt, zit onder anderen documentairemaker Michiel van Erp. Onder anderen actrice Maryam Hassouni en regisseur Peter de Baan gaan zich over de beste korte films buigen.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober in Utrecht.