Peter Pannekoek

Peter Pannekoek kan geluk niet op!

Veel theaters en poppodia verspreid over het hele land mogen vanaf deze maand weer bezoekers ontvangen, meldde het kabinet dinsdag. Vanaf 13 april worden voor het eerst in maanden weer voorstellingen voor publiek gegeven. Bezoekers moeten vooraf een negatieve test hebben om binnen te komen.

Het gaat om theaters in onder meer Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Maastricht, Arnhem, Breda, Haarlem en Alkmaar. De poppodia gaan op 22 april open met bekende locaties als het Paard in Den Haag, Hedon in Zwolle, 013 in Tilburg en TivoliVredenburg in Utrecht.

Sneltest

Coronaminister Hugo de Jonge denkt dat met “toegangstesten voorzichtig en verantwoord” activiteiten weer mogelijk zijn. Het gaat bij de proeven, die door het hele land worden gehouden, om “niet-vergunningplichtige activiteiten, op maximaal drie aaneengesloten dagen in de maand april met een beperkt aantal bezoekers”. Bezoekers moeten voordat ze een locatie bezoeken een sneltest laten doen bij een teststraat van de Stichting Open Nederland. Met een negatief testresultaat kunnen ze vervolgens naar binnen.

Try-outs

Peter Pannekoek kijkt al uit naar zijn terugkeer in de theaters. “Ik heb het voorrecht om weer te mogen optreden”, reageerde hij op social media. “Het zullen try-outs zijn van een nieuw programma”, twitterde de cabaretier, die in maart al aan het ANP vertelde “onmiddellijk” de theaters in te gaan met try-outs van zijn nieuwe voorstelling DNA als het theater open mag. Peter gaat spelen tussen 13 en 21 april en hoopt woensdag een volledige speellijst te kunnen delen, zo liet hij weten op Instagram.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen