×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

The Voice Kids-winnares (18) lijdt aan zware depressie

7.12.2016 -

De 18-jarige Laura van Kaam, die in 2013 The Voice Kids won, lijdt aan een zware depressie. Dat heeft de zangeres zelf geschreven op haar Facebookpagina. 'Maandenlang wist ik niet wat er met mij aan de hand was. Ik voelde me zo ongelukkig.'


'Ik ging door, maar steeds legde ik de fout bij mezelf. Haast niemand wist ervan. Ik volgde therapie, ook dat wisten maar een aantal mensen, maar voor mij gevoel kwam ik geen stap verder', schrijft Laura. Ook geeft ze aan dat ze maar 3 uur per nacht sliep, ondanks dat ze de ziekte van Pfeiffer had. 

De zangeres vertrok vanuit de Achterhoek naar Den haag. De eerste nacht ging het al mis. 'Ik bracht mijn allereerste nacht daar niet door in mijn nieuwe huisje, maar samen met de allerliefste politieagenten van de stad. Later ben ik overgedragen naar de spoed- en crisiszorg, maar ik mocht gelukkig wel weer naar huis.' 

Dat ze de diagnose kreeg dat ze een zware depresse had, vond Laura erg moeilijk. 'Ik schaamde mij en voelde mij schuldig. Zelfs mijn ouders wisten het niet. Ik heb het hen laten weten via een brief', geeft ze aan. Daarvoor schreef ze in de post al dat ze zich vroeger nooit voor kon stellen dat mensen zo'n pijn hebben in hun hoofd. 

Binnen een week viel Laura 5 kilo af, aangezien ze niet goed voor zichzelf zorgde en alleen maar in bed lag. Dat is inmiddels drie maanden geleden. Ze heeft nu goede begeleiding van artsen en komt gelukkig weer wat aan. Ook heeft ze medicatie. 'Die maakt me soms wat stoned haha, maar dat heb ik er wel voor over om een dag dragelijk te maken', schrijft ze. 

Inmiddels woont Laura weer in de Achterhoek. 'Dat doet me supergoed. Ik heb fantastisch live mensen om me heen die mij hier doorheen sleuren. Daar ben ik mij ongelooflijk bewust van en ook erg dankbaar voor.' Binnenkort begint haar behandeling en gaat ze dus weer naar Den Haag. Om te zorgen dat ze niet alleen is heeft de zangeres een kitten genomen, genaamd Buddie. 

Laura van Kaam won in 2013 het tweede seizoen van The Voice Kids. Ze zat in het team van Marco Borsato.