Televizier-Ring niet naar Serious Request

De Televizier-Ring, die door een actie van 3FM-verslaggever Lex Uiting in handen is gekomen van het radiostation, wordt niet geveild voor Serious Request. Dat laat een woordvoerster van AVROTROS weten als reactie op het plan van Uiting om de ring te veilen voor het goede doel.

"We vinden het een ludieke actie", vervolgt de woordvoerster. "Alleen is de prijs niet van één acteur. Het is een prijs voor heel veel mensen die al acht jaar aan het programma werken. Dus we kunnen hem niet zomaar weggeven." AVROTROS heeft een alternatief bedacht voor de veiling. "We komen in de week van Serious Request met een andere ludieke en spectaculaire actie voor de veiling. Iets wat misschien nog wel veel leuker is dan de ring, en zeker Flikken-waardig."

Uiting heeft de ring afgelopen weekend gestolen op de set van Flikken Maastricht, zo biechtte hij maandagmorgen op in de ochtendshow van Giel Beelen. "Tijdens hun lunchpauze zag ik de ring van hand tot hand gaan, daarna deed Angela hem in een doosje en zette ze hem op tafel", aldus Lex. Hij besloot de ring gewoon te pakken. Tijdens de show van Giel werd Victor Reinier op de hoogte gesteld. "Dat meen je niet? Er is hier bijna een productiemedewerker voor ontslagen", reageerde de acteur verbaasd.

Reinier vond het overigens geen slecht idee om de ring te veilen voor Serious Request. "Dat vind ik wel een machtig mooi idee", aldus Victor."Maar de ring is niet van mij. Dus ik ga daar niet over. Het is wel een pak van mijn hart, ik ben echt blij dat hij terecht is."