Televisieserie over Johnny en Rijk in de maak

De veelbewogen levens van komieken John Kraaijkamp sr. en Rijk de Gooyer worden het onderwerp van een nieuwe 4-delige dramaserie. Dat heeft producent Paul Voorthuysen vrijdag bekendgemaakt. Hij voert er op dit moment gesprekken over met de AVRO-TROS. Als alles doorgaat, moet de serie in 2015 op televisie te zien zijn.

 

Het verhaal richt zich volgens Voorthuysen op 'de hoogte- en dieptepunten van hun carrière'. ’Hoe hebben die twee bijzondere mannen elkaar leren kennen, en waarom groeiden ze uiteindelijk ook weer uit elkaar.’ John Kraaijkamp sr. en Rijk de Gooyer leerden elkaar na de Tweede Wereldoorlog kennen en groeiden al snel uit tot de meest favoriete komieken van Nederland, zowel in theater als op tv. Vanaf de jaren 80 begonnen hun wegen zich te scheiden en kenden ze elk afzonderlijk hun eigen successen en tegenslagen. In 2011 overleden ze kort na elkaar. 

De serie wordt geschreven door Maarten Lebens, die eerder mede verantwoordelijk was voor Penoza en Moeder ik wil bij de revue. De regie is in handen van Pim van Hoeve, die eerder al series maakte over Prins Bernhard, Freddy Heineken en Johan Cruijff. Het is nog niet bekend wie de rollen van Johnny en Rijk moeten gaan spelen.

Behalve aan de serie over de twee komieken werken Voorthuysen en Van Hoeve ook aan producties over Willem van Oranje en filmster Sylvia Kristel.