Portretten Van Ondernemer Peter Gillis,portretten Van Peter Gillis, Ondernemer

Talpa: zaak-Gillis is ‘privékwestie’, realityserie Massa is Kassa gaat door

Talpa gaat ‘gewoon’ door met de uitzendingen van de realityserie Massa is Kassa. De rechtszaak rondom Peter Gillis verandert daar niets aan, laat een woordvoerder van de zendergroep desgevraagd weten aan het ANP.

In de de serie wordt sinds 2020 het privéleven van de ondernemer en zijn familie gevolgd. Het is één van de best bekeken programma’s op SBS. De ontwikkelingen rondom hoofdpersoon Peter zijn echter niet van invloed op het vervolg van de realityserie omdat het, aldus de zegsman, “een privékwestie” betreft… “Vooralsnog zien wij niet af van het uitzenden van het nieuwe seizoen dat op 6 september van start gaat”, aldus de zegsman.

Vrijdag werd in de rechtbank van Den Bosch meer duidelijk over wat zich precies heeft afgespeeld tussen Peter en zijn vriendin Nicol. De officier van justitie verdenkt Peter ervan dat hij Nicol in haar rug en neus heeft gebeten, tegen de muur heeft geduwd, in haar borsten heeft geknepen en aan haar oor, armen en haren heeft getrokken.

‘Onzin’ en ‘niet waar’

Peter ontkende de geruchten dat hij Nicol zou hebben mishandeld in eerste instantie. “Onzin” en “niet waar”, zeiden hij en zij daarover. Toen vorige week bleek dat Peter voor de rechter moest verschijnen, gaven ze toe dat er inderdaad iets was gebeurd. Nicol heeft geen aangifte gedaan, benadrukte de advocaat van de familie destijds. Er is een belastende verklaring afgelegd door Nicol, aldus de officier van justitie vrijdag.