×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sylvie Meis ontslagen bij RTL

30.11.2017 -

Sylvie Meis gaat na zeven seizoenen stoppen bij de populaire show ‘Let’s Dance’ van onze oosterburen. Reden voor de breuk is volgens Sylvie dat de Duitse televisiezender RTL, die het programma maakt, vindt dat de blondine de Duitse taal onvoldoende beheerst.


Sylvie zegt in een interview met het Duitse blad Bild dat ze al een paar weken op de hoogte is van de contractbeëindiging: ‘Ik had nooit gedacht dat mijn beheersing van de Duitse taal reden zou worden voor een breuk met RTL’, vertelt ze. ‘RTL vertelde mij dat mijn Duits voor hen niet genoeg was om door te gaan’. Inhoudelijk heeft de omroep niet uitgebreid gereageerd op de verbroken samenwerking. De zender stelt alleen dat de beheersing van het Duits geen prominente rol heeft gespeeld om al dan niet met Sylvie door te gaan.

De presentatrice zegt zwaar teleurgesteld te zijn in de zender waar zij zeven jaar haar hart aan heeft gegeven: ‘Ik heb altijd gehouden van die show. Ik heb ‘Let’s Dance’ jarenlang met veel plezier gedaan en beschouwde het team zo langzamerhand als mijn familie. Het is verdrietig dat het allemaal voorbij is’, besluit ze.

Sylvie heeft, ondanks het feit dat ze al tien jaar in Hamburg woont, al vaker aangegeven problemen te hebben met de Duitse taal. Zo postte ze eerder een foto op haar Instagram waarop ze te zien is met een ‘Duits voor dummies’ boek. ‘Het blijft moeilijk, maar ik geef niet op’, schreef ze toentertijd bij het kiekje.

De ex van Rafael van der Vaart deed in 2010 voor de eerste keer mee aan Let's Dance: toen nog als deelneemster. Een jaar later werd ze gevraagd de show te gaan presenteren met de Duitse co-host Daniel Hartwich. Hartwich zal wel presentator blijven bij het programma, zo heeft RTL laten weten. 

Over financiële problemen hoeft Sylvie zich geen zorgen te maken. De zakenvrouw heeft een eigen lingerie- en schoenenlijn en bouwde de afgelopen jaren een privévermogen op van naar schatting 13 miljoen euro. Eerder dit jaar werd bekend dat ze ten huwelijk is gevraagd door de schatrijke Libanese zakenman Charbel Aouad (35) uit Dubai. Een trouwdatum hebben de twee nog niet geprikt.