Placeholder

Sylvana: ‘ik hoef geen publiekslieveling te zijn’

Sylvana Simons heeft een redelijk roerig jaar achter de rug. "Ik leef niet voor mijn imago, ik hoef geen publiekslieveling te zijn".

Met het AD praat de presentatrice over alles wat ze in 2015 over zich heen heeft gekregen door haar uitgesproken mening voor het voetlicht te brengen. "Mannen mogen heel uitgesproken zijn, maar als je dat als vrouw bent, ben je meteen: hard, koud, kil. Het zij zo."

Sylvana lijkt er niet heel veel moeite mee te hebben. "Ik leef niet voor mijn imago, ik hoef geen publiekslieveling te zijn", zegt ze tegen de krant. "En ik weet zelf dat ik gewoon een vrouw ben. Uitgesproken, emotioneel, onredelijk, verstandig, krachtig, zacht, lief, joh alles."

Simons strijdt tegen racisme en heeft zich veel bemoeid met de zogenoemde zwarte pieten-discussie. DIt jaar was er ook nog een akkefietje met Martin Simek tijdens een aflevering van De Wereld Draait Door. Hij sprak daarin over bootvluchtelingen en noemde ze tijdens het gesprek een keer 'zwartjes'. Sylvana onderbrak daarop zijn verhaal om te vragen wat hij met deze term bedoelde.

Simons bekent dat familie en vrienden zich wel eens zorgen maken over alles wat er over Sylvana wordt geschreven op social media. Ze is zelfs eens met de dood bedreigd. "Maar ik pieker er niet over Facebook of Twitter af te sluiten. Want, zeker, er komt veel bagger uit de toetsenborden, maar ook veel liefde en steun", aldus de presentatrice. "En die ga ik mezelf niet ontzeggen." Volgens Sylvana zou dat overigens ook de omgekeerde wereld zijn: "Dat ik me moet gaan verschuilen omdat anderen geen beschaving hebben."