Sylvana geen maestro

Sylvana Simons dingt niet langer mee naar de titel Maestro 2014. Kijkers van het AVROTROS-programma zagen donderdagavond dat ze afviel na het dirigeren van de Meditation uit Thaïs van Massenet.

Sylvana moest niet alleen Het Balletorkest dirigeren, maar ook violist Vesko Eshkenazy die de solist was bij dit stuk. Na de puntentelling van de vakjury bleek dat de Radio 6-presentatrice en Lucille Werner in de gevarenzone waren terechtgekomen. De orkestleden besloten Lucille nog een kans te geven en dat Sylvana de bok moest verlaten.

"Ik vind het heel jammer dat mijn Maestro-avontuur nu ten einde is gekomen. Maar ik ben dankbaar dat ik heb mogen proeven van de bijzondere ervaring om op de bok voor zo'n groot orkest van getalenteerde professionals te staan'', zo blikt Sylvana terug op haar deelname. ''Onvergetelijk en het voegt een extra dimensie toe aan hoe ik vanaf nu klassieke en symfonische muziek zal beleven. Ik wens mijn overgebleven collega's allemaal heel veel succes!"

In eerdere shows vielen Susan Smit en Frans Duijts af. De overblijvers zijn nog Oscar Hammerstein, Carlo Boszhard, Marlies Dekkers, Spike van Zoest en Lucille Werner.