Susan Visser en Jan Kooijman in Hartenstraat

Susan Visser, Jan Kooijman en Georgina Verbaan spelen in de nieuwe Nederlandse speelfilm Hartenstraat. Ook Benja Bruining, Tygo Gernandt en Kitty Courbois maken deel uit van de cast in het speelfilmregiedebuut van Sanne Vogel.

Vrijdag was de castpresentatie in de Negen Straatjes in Amsterdam, waar de film de komende periode wordt opgenomen. De overige castleden zijn Marwan Kenzari, Nadia Koetje en Noah Valentijn.

Hartenstraat speelt zich af tegen de achtergrond van de bekende Negen Straatjes in de Jordaan, een minimaatschappij vol kleurrijke personages van alle leeftijden. In de Hartenstraat woont de gepassioneerde traiteur Daan (Marwan Kenzari), die na de scheiding van zijn vrouw Inge (Stacey Rookhuizen) teleurgesteld is in de liefde, maar zielsveel houdt van zijn dochter Saar (Nadia Koetje).

De modieuze Katja (Bracha van Doesburgh) heeft in de film een relatie met de hippe Thomas (Benja Bruniing) en opent een winkel in de straat. De tegenpolen Daan en Katja vliegen elkaar regelmatig in de haren. De opnamen voor Hartenstraat beginnen zondag en duren tot 8 oktober. Hartenstraat draait vanaf 17 april in een groot aantal Nederlandse bioscopen.