×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Susan Sarandon gearresteerd

29.06.2018 -

Susan Sarandon is één van de bijna 600 vrouwen die donderdag gearresteerd werden tijdens een protest tegen het uitzetbeleid van president Trump. Duizenden vrouwen demonstreerden in Washington, waar ze onder meer een gebouw van de senaat bezetten.


Voor de actie was geen vergunning aangevraagd. De demonstranten noemden het burgerlijke ongehoorzaamheid, maar de politie arresteerde 575 van hen voor het meedoen aan een ongeoorloofde demonstratie.

'Gearresteerd. Blijf sterk. Blijf vechten', liet de 71-jarige actrice donderdagavond lokale tijd weten. Ze had de uren daarvoor een aantal tweets verstuurd vanaf de demonstratie. 'Wat een krachtige, prachtige actie met honderden vrouwen die eisen dat de families die uit elkaar zijn gehaald, weer worden herenigd. Dit is hoe democratie eruit ziet', zei ze onder meer.