Stuntman Brad Pitt verdient minimumloon

Brad Pitt mag miljoenen bijschrijven op zijn bankrekening voor zijn rol in World War Z, maar hetzelfde kan helaas niet gezegd worden voor zijn stuntman. David Paterson kreeg 80 pond (93 euro) voor 18 uur zwaar werk.

Brad streek samen met de cast en crew van World War Z neer in het Britse Glasgow voor een paar scènes. De 26-jarige David mocht voor een paar dagen Pitt nadoen, aangezien hij hetzelfde postuur heeft als de Hollywoodacteur. ''Ik kreeg 80 pond betaald, maar het heeft niks met geld te maken. Daar maak ik me niet druk om. Ik deed het om de ervaring. Als je dit krijgt aangeboden, zeg je geen 'nee''', zegt de stuntman tegen Daily Record.

David kreeg het advies om op de set niet tegen Brad te praten, maar ook hierover heeft Paterson geen kwaad woord te zeggen. ''Brad was er de hele tijd en ze waren al maanden aan het filmen, dus het moet zwaar zijn geweest.''

Maar een kaartje voor de première had David wel leuk gevonden. ''Ik liep weg met 80 pond, geen handtekening en geen VIP-uitnodiging.'' Paterson heeft de film dan ook nog niet gezien.