Stopt Matthijs nu wel of niet?

Een filmpje waarin presentator Matthijs van Nieuwkerk praat over een vertrek bij De Wereld Draait Door is 'geen enkele reden om aan te nemen dat hij na dit seizoen stopt'. Dat laat een VARA-woordvoerder weten.

De beelden werden woensdag op YouTube gezet en zorgden voor de nodige verwarring. In het filmpje, gemaakt voor het 55-jarig bestaan van het Willibrord Gymnasium in Deurne, wordt Van Nieuwkerk geïmiteerd door een scholier die de feestelijkheden rond het jubileum aankondigt. De jongen vraagt of hij dat goed deed, waarna de presentator naast hem komt staan en een compliment uitdeelt.

"We gaan seizoen 10 maken van DWDD", zegt Matthijs daarna. "Dat ga ik zeker afmaken, daar heb ik zin in, groot feest. Ik denk dat het mijn laatste jaar wordt. Dan is het mooi geweest. Dan moet er natuurlijk iemand mij opvolgen, want ik denk dat het programma wel blijft bestaan. Nou ben jij daar nu denk ik nog iets te jong voor, er zit nog één presentator tussen. En dan… zou je het wat vinden?"

Volgens de zegsman moeten de uitspraken van Matthijs in de context van het filmpje worden gezien, meldt BuzzE. "Een scène waarin hij de suggestie wekt dat er voor hem ooit misschien een kans is om DWDD te presenteren. Niets meer en niets minder." DWDD-hoofdredacteur Dieuwke Mynia twittert dat het programma gewoon doorgaat na het tiende seizoen. "En nee, Matthijs stopt ook niet met #dwdd."