Stephen Fry speelt Britse premier in 24

Acteur Stephen Fry gaat de rol van premier vertolken in het nieuwe seizoen van hitserie 24. Dat melden Britse media dinsdag. De minister-president die Fry gaat spelen, wordt een 'sterke, charismatische leider'.

 

Het nieuwe seizoen van 24 is vanaf mei te zien op de Amerikaanse televisie. Het is inmiddels vier jaar geleden dat de laatste en achtste reeks werd uitgezonden. Het verschil is dat de nieuwe serie slechts 12 afleveringen telt. Veel populaire acteurs keren terug, onder wie Kiefer Sutherland als Jack Bauer en Mary Lynn Rajskub als zijn trouwe kompaan Chloe.

24, dat tussen 2001 en 2010 acht seizoenen liep, vertelt over de keiharde agent Jack Bauer (gespeeld door Kiefer Sutherland) die terroristen bestrijdt die Amerika proberen aan te vallen. De reeks was zeker de eerste jaren een kijkcijferkanon en won tientallen prijzen, waaronder twee Golden Globes en twee Emmy's. Er werd lange tijd gepraat over een bioscoopversie die zou vertellen wat er met Jack Bauer was gebeurd nadat hij in het laatste seizoen spoorloos verdween. Maar problemen met het script en de financiering zorgden ervoor dat dit project nooit van de grond kwam.

Homeland

Het idee om 24 nieuw leven in te blazen komt van producent Howard Gordon, die behalve aan 24 tegenwoordig ook aan hitserie Homeland werkt. Het plan lag al eerder op tafel, maar is in een stroomversnelling gekomen nu de 47-jarige Sutherland weer werkloos is sinds zijn nieuwe serie Touch na twee seizoenen is gestopt.

Het verhaal van 24 Live Another Day, zoals de subtitel luidt, pakt de draad op na de verdwijning van Bauer aan het eind van seizoen acht. Bauer duikt weer op in Londen op het moment dat daar een nieuwe terroristische dreiging de kop opsteekt.