×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Standbeeld van Kanye West als Jezus onthuld

23.02.2017 -

Een levensgroot standbeeld van Kanye West als de gekruisigde Jezus staat sinds woensdag op de Hollywood Boulevard. Het standbeeld van de rapper staat voor het Dolby Theatre waar zondag de Oscars worden uitgereikt.


Volgens Daily News is de maker van het beeld een anonieme kunstenaar die onder de naam Plastic Jesus werkt. Het gouden beeld van Kanye draagt kettingen, Yeezy sneakers en een doornenkroon. Onderaan het standbeeld valt te lezen 'Vals Idool'.

De kunstenaar laat in een verklaring weten dat hij geïnspireerd is door de verwachtingen die we maken van onze idolen en daarbij vergeten dat ze gewoon mensen blijven, met al hun gebreken. 'En als die idolen falen in het waarmaken van onze verwachtingen dan worden ze gekruisigd', aldus Plastic Jesus die als voorbeeld noemt de aandacht voor de ziekenhuisopname van West in november vanwege uitputting en paranoia. 'We moeten ons realiseren dat onze idolen ook maar mensen zijn die fouten maken', vervolgt de artiest.

Na de dood van acteur Philip Seymour Hoffman in 2014 aan een overdosis maakte de kritische kunstenaar twee levensgrote Oscarbeelden, een op vier knieën die cocaïne snuift en de ander met een naald heroïne in de arm.