×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Spullen Debbie Reynolds en Carrie Fisher worden geveild

2.06.2017 -

De persoonlijke spullen van de in december overleden Carrie Fisher en haar moeder Debbie Reynolds gaan aanstaande september onder de hamer. Dat maakte het veilinghuis Profiles in History donderdag bekend. De opbrengst uit de verkoop van de inboedel gaat naar twee goede doelen, meldt Entertainment Tonight.


'Mijn moeder en zus waren ongelofelijke verzamelaars', vertelt de broer van Star Wars-actrice Carrie Fisher. Volgens Todd Fisher verzamelden zijn zus en moeder zoveel spullen dat het makkelijk in een museum paste. De beslissing om het te verkopen en de opbrengst te doneren is volgens Fisher in lijn met de wensen van de twee overleden actrices. De dochter van Carrie Fisher, Billie Lourd, koos The Jed Foundation als een van de goede doelen.


Onder de hamer gaan onder andere een aantal legendarische spullen en rekwisieten uit de lange acteercarrière van Fisher en Reynolds. Zo is een replica van de robijnrode hakjes van Reynolds, die ze droeg in de Tovenaar van Oz, voor de hoogste bieder. Maar ook een levensgroot beeld van prinses Leia met een laserpistool is te koop.


De familie liet weten dat na de veiling ook de woning van Carrie Fisher en Debbie Reynolds in Hollywood zal worden verkocht.