Sportieve dag voor Pieter en Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander en zijn oom Pieter van Vollenhoven maken er vandaag een sportieve dag van in Den Haag. De dag staat in het teken van hockey en golf.

Van Vollenhoven opent vrijdagmiddag de tentoonstelling Nederland Golft in het Haags Historisch museum. De expositie staat in het teken van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse Golf Federatie en toont de ontwikkeling van de golfsport in de afgelopen eeuwen.
Koning Willem-Alexander is ook in Den Haag. Vrijdagmiddag is hij bij de opening van het WK Hockey in het World Forum. De Rabobank Hockey World Cup 2014 wordt van 31 mei tot en met 15 juni gespeeld in Den Haag. Het is dit jaar het grootste topsportevenement in ons land. Er strijden 24 hockeyteams – met 432 tophockey(st)ers in 12 mannenteams en 12 vrouwenteams – uit 15 landen om de wereldtitel.
Het hoofdveld in het Kyocera-stadion vormt het hart van het internationale toernooi en biedt plaats aan 15.000 hockeyliefhebbers. Het is gedurende twee weken een van de grootste hockeystadions ter wereld. Dit hoofdstadion biedt plaats aan alle wedstrijden van de Oranjeteams en de finalewedstrijden. De Nederlandse hockeyers openen er zondag de jacht op de vierde wereldtitel met de groepswedstrijd tegen Argentinië.
Het toernooi wordt zaterdag om 10.30 uur geopend met een wedstrijd tussen de hockeymannen van Australië en Maleisië. De eerste wedstrijd in het naastgelegen en tijdelijke GreenFields Stadion vindt later op de dag om 14.30 uur plaats tussen de vrouwen van Australië en Korea.