Spoorloos-cameraman veranderd sinds ontvoering

Spoorloos-cameraman Eugenio Follender is veranderd sinds hij en presentator Derk Bolt afgelopen juni in Colombia werden ontvoerd: ‘Ik zit nog midden in het verwerkingsproces, maar kan je wel vertellen dat ik een persoonlijkheidsverandering heb ondergaan. Ik was best een meegaande, lievige man en heb nu een kort lontje,’ vertelt de cameraman maandag in het AD.

Follender beseft dat de ontvoering ook heel anders had uit kunnen pakken en dat het wel eens zijn leven had kunnen kosten: ‘Ik ben ongedurig, zit vol adrenaline, alsof ik nog elk moment voor mijn leven moet rennen,’ aldus Follender. ‘En ik heb haast, want dit voelt als een tweede leven, dat ik zo goed mogelijk moet benutten’.

Follender probeert nu zo veel mogelijk van zijn leven te maken en pakt dan ook alles aan: ‘Gitaar spelen, portretten fotograferen, korte verhalen schrijven. Voor mijn omgeving is dat hartstikke vermoeiend’.

De eerste uitzending van het nieuwe seizoen van Spoorloos is maandag volledig gewijd aan het verhaal dat in juni leidde tot de ontvoering van Eugenio en Derk. De twee werden na zes dagen weer vrijgelaten.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen